• nikob@nikob.com.mk
  • 02 / 3088 - 500 | 02 / 3088 / 505
  • Пон - Пет 8:00 - 16:00

Системите за детекција и дојава на пожар (или како популарно се нарекуваат против пожарни системи – ПП) се со најдолга традиција на развој и производство, почнувајќи од почетокот на минатиот век. Според начинот на комуницирање и бројот на елементите во системот, ПП системите може да бидат конвенционални или аналогно-адресибилни.


Дизајнирањето на еден стабилен систем за детекција и дојава на пожар е задача која бара познавања како на позитивните законски прописи во РМ, меѓународни стандарди за дизајнирање на ака и детални познавања на техничките можности на опремата која се вградува.

 

Проектантскиот тим на НИКОБ стабилните системи за детекција и дојава на пожар ги дизајнира во согласност со најстрогиот светски стандард – BS5839, кој се однесува на ваков тип на системи.

НИКОБ ги нуди производите на најстариот и најреномиран светски производител на детектори за пожар – HOCHIKI – Јапонија, компанија која својата дејност во развој и произведство на ваков тип на системи го започнала во далечната 1918 година.